ГолосUA
14:48 29/01/2010

Голосування Литвина за відставку Луценко є зрадою — експерт

Під час вчорашнього голосування за відставку Луценка з посади голови МВС голова Верховної Ради Володимир Литвин зрадив ту більшість, яка ще існувала в парламенті.

Про це повідомив директор соціологічного центру «Український барометр» Віктор Небоженко, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, голова Верховної Ради не може голосувати разом із меншістю. «Це призведе до розриву парламенту. Які б не були шляхетні поклики, голова парламенту, якого ця більшість обирала, повинен спочатку з неї вийти, а потім проти неї голосувати. Не інакше, як зрада, я це назвати не можу. І справа тут навіть не в самому голосуванні проти Ю. Луценка», — наголосив В. Небоженко.

Після того, як на позачерговому засіданні Верховної Ради було відправлено у відставку міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, стало очевидним, що парламентська більшість перестала існувати, а коаліція розвалилася офіційно, переконаний експерт

«Можемо вважати, що в парламенті вже немає більшості. Звісно, можуть бути якісь голосування, але вдавати, що в парламенті існує більшість, вже немає сенсу», — сказав він.

Водночас інший політолог Володимир Цибулько наголосив на тому, що вже сьогодні є можливості для створення нової коаліції. «Але для цього необхідна згода «Нашої України». Створювати коаліцію 223 голосами було б трохи кумедно», — сказав він. Водночас політолог припустив, що будь-яка коаліція із Партією регіонів не буде ефективною. «Така коаліція не зможе піти ні на які реформи, на жодні системні кроки», — сказав В. Цибулько.

Нагадаємо, на позачерговому засіданні Верховної Ради 28 січня відбулося голосування за звільнення Ю. Луценка з посади голови МВС України. За прийняття відповідного рішення проголосував 231 народний депутат: від Партії регіонів — 171, від БЮТ — 1, від НУ-НС — 11, від КПУ — 27, від Блоку Литвина — 19, позафракційні — 2.

О. Каретнікова

 

Читайте также по теме