ГолосUA
15:24 14/01/2010

Голосування на дому повинно бути публічним — Ющенко

Голосування на дому під час президентських виборів повинно бути публічним процесом.

Таку думку Президент України Віктор Ющенко, висловив в четвер під час зустрічі з громадськістю та активом Вишгородського району з питань проведення чесних та прозорих виборів, повідомила прес-служба глава держави.

«Голосування на дому повинно бути публічним процесом», – зазначив він. Говорячи про такий виклик виборчої кампанії, як її належне фінансування, В.Ющенко нагадав, що на сьогодні не виплачено зарплатню за грудень працівникам дільничних виборчих комісій, відтак існує загроза, що в день виборів частина з них може просто залишити дільниці.

Він нагадав, що вчора направив прем’єр-міністрові офіційний запит щодо забезпечення повноцінних розрахунків із членами дільничних комісій на 17 січня. «Виконання цього завдання є ключовим, тому що всі розуміють, що така ситуація – гарна платформа сприяння фальсифікаціям», – сказав гпрезидент.

«Нам треба провести законні, чесні, неупереджені вибори, тому нормальна робота комісій, їх фінансове забезпечення — це один із серйозних викликів», – наголосив Ющенко.

 

Читайте также по теме