Голосування за зміни до Конституції потрібно визнати недійсним — політолог

size="4">Голосування парламенту за внесення змін до Конституції потрібно визнати недійсним через порушення, що були допущені під час нього. 

size="4">Таку думку в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA висловив
color="#000000">
face="Times New Roman, serif">президент аналітичного центру“Відкрита політика” Ігор Жданов.

size="4">Якщо виходити з останнього рішення Конституційного суду, який скасував конституційну реформу 2004 року внаслідок порушення процедури, й з того, що голосування — це не просто вимога регламенту чи закону про регламент, а вимога Конституції, то на мій погляд, було допущено порушення, яке зумовлює визнати таке голосування недійсним”, — переконаний політолог.

size="4">За словами І. Жданова, “тим більше, є вимога Конституції в 300 голосів. Тобто, повинна бути політична воля 300 депутатів для зміни Конституції. Якщо таких депутатів не було в залі, то відповідно, не було й голосів для внесення змін”.

size="4">Нагадаємо, що вчора Верховна Рада України ухвалила зміни до Конституції, якими передбачається збільшення терміну повноважень народних депутатів до 5 років — наступні парламентські вибори мають відбутися у жовтні 2012 року, а президентські — у березні 2015 року. За проголосували також деякі члени БЮТ і НУ-НС. Після того були зроблені заяви, що дублікати карток деяких депутатів голосували без їхнього відома.

Читайте также по теме