Вита Середа
08:05 29/10/2010

Голова Черкаської облдержадміністрації боротиметься із зарплатами в конвертах

 

Очільник Черкаської обласної організації Партії регіонів і голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб докладе всіх зусиль у боротьбі з тими підприємцями, які виплачують своїм працівникам зарплатню в конвертах.

 

Про це він заявив, відповідаючи на запитання Савіка Шустера в ефірі програми “Свобода вибору”, що транслювалася на обласній телерадіокомпанії “Рось”, передав кореспондент ГолосUA.

 

“По-перше, підприємці сплачують заробітну плату в конвертах, бо дуже жадібні. Вони різними способами і механізмами хочуть уникнути оподаткування і отримати додатковий дохід. А закон і та служба, яка повинна це контролювати, досі працювала неефективно. Друге питання – це повинно бути відрегульоване законодавством. І ми подали свої пропозиції в національний комітет по реформуванню. Треба сьогодні внести зміни до законодавства, які б зробили зацікавленими підприємців у тому, щоб усі податки платити добровільно. Як кажуть, відкрито, прозоро, і тоді в нас не буде таких випадків. Третє – треба щоб від держави були преференції тим, хто сьогодні має можливість і робить по закону, з дуже великою повагою відноситься до своїх працівників. І останнє – треба сьогодні зацікавити підприємців, щоб вони допомагали отам у селі і школу відремонтувати, і по ФАПу допомогти, і все інше – не так, з-під поли, під ковдрою, а саме відкрито, чесно, по програмі, щоб громада сприйняла таке рішення, і підприємець з ними разом працював”, — заявив С. Тулуб.

Читайте также по теме