Вита Середа
10:54 23/10/2010

Голова Черкаської ОДА доручив з’ясувати, чому Канівська міська виборча комісія не виконує рішення судів

 

Голова Черкаської облдержадміністрації Сергій Тулуб доручив своєму заступнику Вадиму Льошенку з’ясувати, чому Канівська міська виборча комісія не виконує рішення судів і відмовляється реєструвати чинного мера Канева кандидатом.

 

Про це стало відомо під час наради із представниками влади та політичних сил Черкащини з питань проведення демократичних виборів, передав кореспондент ГолосUA.

 

Під час наради голова Черкаської обласної організації “Союз. Чорнобиль. Україна” Володимир Болтенков поскаржився губернатору на Канівську міську виборчу комісію.

 

«Нашою головною проблемою є проведення виборів у Каневі. Від нашої партії балотується Василь Коломієць. Я не знаю, на що сподіваються у міській виборчій комісії, де ігнорують всі закони. Є рішення судів, проте сьогодні Коломієць сидить у Київському апеляційному суді, при цьому міська комісія забрала свій позов, зібралася та прийняла рішення на вибори його не пускати. Це явно будуть повторні вибори. Канівчани ніяк не можуть зрозуміти, чому не можна допустити до виборів людину, яку в місті поважають», — зауважив В. Болтенков.

 

У свою чергу С. Тулуб дав доручення своєму заступнику з’ясувати всі подробиці цієї справи:

«Щоб у мене сьогодні була повна інформація про те, що там відбувається. Що думають про це в Канівській партійній організації, що думають ті члени комісії, які відряджені в склад комісії від Партії регіонів, чому такі рішення приймаються, і чому не виконуються рішення судів. Бо якщо є рішення суду, це найвища інстанція, і як сказав суд, то ми повинні виконати. Це однозначно. Це для всіх присутніх повинно бути аксіомою. Нам треба створити відповідні умови для того, щоб було верховенство закону, не на словах, а в реаліях. Якщо кажуть, що є рішення судів і їх не виконують, то я тоді не розумію. Вони що там — самогубці? Чи хто вони такі?», — підсумував С. Тулуб.

 

Читайте также по теме