ГолосUA
10:56 14/10/2008

Голова Федерації роботодавців України пропонує створити комітет з порятунку національної економіки

Якщо уряд терміново не вживе заходів для порятунку національної економіки, багато українців може залишитися без роботи. Про це заявив народний депутат, член парламентської фракції Партії регіонів, голова Федерації роботодавців України, міністр палива і енергетики в Опозиційному уряді Юрій Бойко.

Про це повідомили агентству Голос.UA у прес-службі народного депутата.

За даними Юрія Бойка, вже сьогодні частина підприємств України різних галузей перейшли на 4-денний робочий тиждень, а в цілому у вересні відбулося зниження виробництва, зокрема, чавуну на 20% до рівня попереднього місяця, а сталі – на 25%.

«Для представників реального сектору економіки серйозним сигналом було прийняття України до Світової організації торгівлі. Як правило, за цим кроком іде значне зростання рівня інвестицій. У Польщі це зростання було в 5 разів, в Естонії – в 3 рази, а в Україні — навпаки: інвестиції почали виходити з країни, і не тільки внутрішня політична криза була тому причиною. "Вплив на нашу економіку має світова економічна криза», — наголосив народний депутат.

Він повідомив, що 584 організації, які входять до Федерації роботодавців України (майже 4 мільйони працюючих), звернулись до Президента України, голови уряду, секретаря Ради Нацбезпеки і оборони з ініціативою створити комітет для розробки всеукраїнської програми порятунку національної економіки. Аргументом для цього, на думку народного депутата є те, що «за внутрішньою політичною кризою керівництво нашої держави запізнилось із прийняттям антикризових заходів із запобігання впливу на економіку України світової фінансової кризи».

 

Читайте также по теме