ГолосUA
18:19 12/03/2010

Голова кримського парламенту відмовив у проведенні позачергового засідання

Голова Верховної Ради Автономної Республіки Крим Анатолій Гриценко відмовив групі депутатів у скликанні позачергової сесії кримського парламенту. 

Про це йдеться в розпорядженні ВР АРК, опублікованому на офіційному сайті парламенту автономії.

Спікер пояснив свою відмову тим, що депутати не дотримали всі норми регламенту роботи Верховної Ради Криму. «Відповідно до частини 2 статті 14 Регламенту Верховної Ради АРК Голові Верховної Ради АРК повинні бути представлені в письмовому вигляді вимоги депутатів з обгрунтуванням необхідності скликання позачергового пленарного засідання та проекти документів з питань, пропонованих для розгляду. Відповідно до статті 97 Регламенту ВР АРК проекти нормативно-правових та інших актів вносяться на розгляд парламенту Криму в суворій відповідності до Регламенту », — йдеться у розпорядженні. 

Проте, вважає спікер, у вимозі, що надійшла не викладені обгрунтування необхідності скликання позачергового пленарного засідання Верховної Ради. У цьому контексті він повернув групі депутатів представлену 9 березня 2010 вимогу про скликання позачергового пленарного засідання та проекти документів з питань, що пропонуються для розгляду, як подані з порушенням положень регламенту Верховної Ради Криму. 

У свою чергу депутати, опозиційні голові ВР АРК, заявили про намір провести позачергове пленарне засідання сесії кримського парламенту в терміни, визначені регламентом. На їхню думку, А. Гриценко «грубо порушує права депутатів», відмовляючи у проведенні позачергової сесії. Під даною заявою підписалися голова комісії ВР АРК по контролю за дотриманням регламенту Володимир Кличников і його заступник Євген Бубнов. 

Крім того, депутати, які представляють парламентські фракції «Блок За Януковича», партію «Союз» і «Крим», а також депутатську групу «Русское єдинство» заявили про намір організувати депутатські збори 16 березня о 10:00 в залі пленарних засідань ВР АРК. 

Як повідомлялося, 9 березня в Секретаріаті ВР АРК зареєстрували заяву кримських депутатів про скликання позачергової сесії. Під цим документом на той момент підписалися 52 парламентарія з фракцій «Союз» і «Крим», а також колишніх членів фракції «Блок За Януковича» з числа представників партії «Російський блок» і Російської громади Криму. Під заявою підписалися також деякі депутати фракції «Блок« За Януковича «» і позафракційні парламентарії. 

Довідка: 6 березня на засіданні політради Кримської республіканської організації Партії регіонів Василь Джарти заявив, що політрада партії призначила виконуючим обов’язки голови кримських регіоналів власника будівельної компанії «Консоль», кримського депутата Володимира Константинова. Крім того, члени фракції «Блок За Януковича» в парламенті автономії проголосували на політраді за обрання В. Константинова новим лідером фракції замість нинішнього Голови ВР АРК А. Гриценко. Також фракція вирішила ініціювати проведення позачергової сесії для переобрання спікера — призначення на цю посаду В. Константинова. За словами В. Джарти, В. Янукович запропонував А. Гриценку «перейти на роботу в Київ». 

 

Читайте также по теме