ГолосUA
05:30 04/08/2010

Голова Меджлісу пояснив, чому не з’явився на зустріч з Президентом

Зустріч президії ради кримськотатарського народу з Президентом України не відбулася через скандальних осіб, які потрапили в список запрошених до глави держави.

Про це голова кримськотатарського Меджлісу Мустафа Джемілєв заявив в ефірі «5 каналу».

За його словами, існувала попередня домовленість про зустріч Президента з представниками ради Меджлісу спочатку у складі 33 чоловік, потім у складі 12.

«Коли нам дали перелік людей, які будуть там присутні, то ми були вкрай здивовані… Якщо президент хотів зустрітися просто з різними громадськими організаціями кримських татар, то в нас їх більше 200 і вони в десятки, сотні разів впливовіші за ті, яких він вирішив запросити. Але головне для нас було те, що в числі запрошених були люди дуже скандальні», — зазначив М. Джемілєв.

Зокрема, як розповів він, на зустріч до Президента разом з делегацією Меджлісу були запрошені представники «скандальної кримської партії, відомої тим, що під час подій у Південній Абхазії закликала Росію врятувати їх від геноциду української влади» та «особи, які намагаються скоординувати навколо себе різні не традиційні для кримських-татар ісламські течії, щоб протиставити їх духовному управлінню мусульман Криму». 

«Якщо Меджліс кримськотатарського народу сів за один стіл з цими людьми, то що ми завтра відповідатимемо нашим співвітчизникам, якщо вони завтра запитають, хто нам дозволив опускати орган управління до такого рівня», — підкреслив М. Джемілєв.

Нагадаємо, 3 серпня керівництво кримськотатарського Меджлісу відмовилося прийти на зустріч з Президентом України у Криму, заплановану ще у травні цього року. На зустрічі планувалося обговорити найбільш актуальні питання, пов’язані з поверненням, облаштуванням кримських татар і відновленням прав кримськотатарського народу. В Адміністрації Президента України такі дії Меджлісу назвали «політиканством».

А. Береза

 

Читайте также по теме