ГолосUA
11:05 30/09/2008

Голова Секретаріату Президента виступає проти технічної коаліції

В останні дні перед датою, коли спливає передбачений Конституцією термін для формування більшості у Верховній Раді, Блок Юлії Тимошенко все активніше намагається переконати суспільство у доцільності створення так званої «технічної коаліції», до якої разом із фракцією «біло-сердечковими" увійдуть «регіонали» та комуністи. 

Про це сьогодні заявив Голова Секретаріату Президента України Віктор Балога, — повідомляє прес-служба Секретаріату.

На його думку, альянс БЮТ, Партії регіонів і комуністів де-факто проявив себе ще 2 вересня, коли були прийняті антиконституційні. як він вважає, закони.

"Відтоді ця коаліція голосує дуже стабільно, зокрема, і за законопроекти, які підривають основи національної державності", — запевняє голова президентського Секретаріату. Як приклад, він наводить підтримку Блоком Юлії Тимошенко Партії регіонів щодо спільного законопроекту про державну службу, який фактично, за висновком Віктора Балоги, "запроваджує в Україні державний статус російської мови".

Також, Віктор Балога підкреслив, що невчасно юридично оформлена коаліція є підставою для підписання Указу Президента про розпуск Верховної Ради та призначення нових виборів.

 

Читайте также по теме