ГолосUA
06:22 15/10/2008

Голова Верховного суду побачив загрозу тотального знищення правосуддя

Голова Верховного Суду  Василь Онопенко заявив, що в Україні існує реальна загроза знищення судової влади.

Як повідомила прес-служба ВС, він вважає, що «події останніх років та днів свідчать про неусвідомлення ролі та місця суду в демократичній державі». "На превеликий жаль, відсутність такого розуміння штовхає певні владні і політичні суб’єкти до негідної практики політичних розправ з суддями, чиї рішення їх не задовольняють», — відзначив Василь Онопенко.

При цьому він розкритикував як ліквідацію Окружного адміністративного суду Президентом, так і винесення суддями свідомо неправомірних, а тим більше замовлених судових рішень, незважаючи на їх мотивацію. "І те, і інше руйнує правосуддя, державу, суспільство в цілому", — вважає Голова Верховного Суду.

Василь Онопенко також звернувся до суддів «від яких значною мірою залежить не лише майбутнє правосуддя, але і України як держави» дотримуватися зваженої правової і державницької позиції. « Незважаючи на очевидні негативні загрозливі для правосуддя явища, судова влада і надалі гратиме в Україні властиву їй стабілізуючу роль. Інакше країну чекає правовий хаос, безлад і свавілля", — резюмував він.

 

Читайте также по теме