ГолосUA
09:50 13/09/2010

Голови парламентів України та Болгарії підтримують співробітництво двох країн у торгово-економічній галузі

Парламент України та Болгарії повинні співпрацювати в тісній економічній галузі.

Про це заявила голова Народних зборів Республіки Болгарії Цепка Цачева, процитував її слова голова ВР Володимир Литвин після зустрічі з нею, передав кореспондент ГолосUA

“Зараз всі підстави аби співпраця українського і болгарського парламентів вийшла на якісно новий рівень і набула системного і ефективного характеру. Я переконаний, що у нас будуть постійні контакти на комітетському та міжфракційному рівнях і це має велике значення у період коли наші суспільства стають більші політично структурованими”,- пояснив він.

У свою чергу спікер Болгарського парламенту наголосила, що співпраця між Україною та Болгарією можлива не тільки на парламентському рівні, але й може розвиватись у низці напрямів.

“Ми можемо співпрацювати у торгово-економічному партнерстві, у збільшені товарообігу між двома країнами для досягнення певного балансу у експорті та імпорті товарів, тобто, це співпраця в економічній сфері”, — зауважила вона.

Крім того, спікер Народних зборів зауважила, що Болгарія виступає за співпрацю України з ЄС.

Зокрема, вона наголосила, що Болгарія, яка вже є членом ЄС може надати Україні корисний досвід, в тому числі, і в сфері втілення європейського законодавства.

Зі свого боку В. Ливтин наголосив, що Україна та Болгарія мають співпрацювати у сфері східного і чорноморського партнерства.

“Сьогодні ми ліквідували паузу у взаєминах наших країн і маю надію, що надалі ми підніматимемось лише на вищий рівень”, — додав він.

О. Каретнікова />  

Читайте также по теме