ГолосUA
09:54 26/07/2009

Головком ВМФ визнав порушення з боку ЧФ при транспортуванні військових вантажів у Криму

Головнокомандуючий Військово-морським флотом Росії адмірал Володимир Висоцький визнав порушення з боку Чорноморського флоту РФ та пообіцяв провести слідство інцидентів з затримкою українською стороною військової техніки у Севастополі. />  

«По-перше, нам треба розуміти дві речі: є відповідні домовленості, котрі обидві сторони повинні прискіпливо виконувати. Я визнаю, що по деяких позиціях були порушення російської сторони», — сказав він журналістам сьогодні у Севастополі, відповідаючи на питання з приводу інцидентів із затриманням військової техніки ЧФ РФ.
 

«У кінцевому результаті, треба добре розуміти, що якщо ми збираємося, так би мовити, співіснувати у серйозних завданнях, то домовленості треба виконувати. Це — один бік питання. Свята будуть завершені. Головкомат ВМФ Російської Федерації буде розслідувати цю ситуацію. Вже у понеділок проведе розслідування. Якщо виявимо винуватців — їх буде покарано», — заявив Висоцький.

Нагадаємо, у четвер 23 липня у Севастополі співробітники ДАІ затримали три машини Чорноморського флоту Росії, які перевозили крилаті ракети. За деякими даними, автотранспорт пересувався без охорони й узгодження з місцевою владою. Тоді ж українська влада затримала колону бронетранспортерів Чорноморського флоту, що брали участь у репетиції параду, який повинен був відбутися 26 липня з нагоди Дня ВМФ Росії.

За матеріалами: «Интерфакс»

 

Читайте также по теме