ГолосUA
16:29 18/05/2010

ГоловКРУ має матеріали про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів урядом Тимошенко

Головне контрольно-ревізійне управління має матеріали про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів урядом Юлії Тимошенко.

Про це заявив голова Головного контрольно-ревізійного управління Петро Андреєв, повідомили ГолосUA в прес-службі відомства.

«Головне контрольно-ревізійне управління за дорученням Президента України Віктора Януковича і Прем’єр-міністра України Миколи Азарова проводить перевірки, ревізії державних банків після їх капіталізації. Це, в першу чергу, банк «Київ», «Укргазбанк», «Родовід банк». З квітня ми почали ревізію в цих банках. На сьогоднішній день розпочалася ревізія в «Ощадбанку», тому що основне питання, основна проблема нашої ревізії – ті гроші, які банки отримали на рекапіталізацію, рефінансування, цільове їх використання», — сказав він.

«На жаль, вже ті матеріали проміжні, які в нас є, – ми цю роботу проводимо спільно і з Генеральною прокуратурою, Службою безпеки України, Міністерством внутрішніх справ – говорять про багатомільйонні розкрадання бюджетних коштів, які позичав колишній уряд України. На жаль, ці кошти не були спрямовані на відшкодування вкладів громадянам», — наголосив він.

«Також проводиться ревізія і НАК «Нафтогаз України». За цими матеріалами також встановлені масові порушення, в тому числі, дуже багато витрачання бюджетних ресурсів, які йшли на оплату газу, з причини того, що колишній уряд уклав контракти за завищеними цінами… Але знову ж таки вони були укладені за рахунок простих громадян України, тому що не вирішувалося багато соціальних проблем, не фінансувалося багато соціальних програм», — підкреслив Голова ГоловКРУ.

«Сьогодні ГоловКРУ разом з силовими контролюючими структурами проводить ревізії по держрезерву», — повідомив П. Андреєв та додав, що попередній уряд допустив безконтрольність, внаслідок чого ряд підприємств ліквідовано, матеріальний резерв, який зберігався на цих підприємствах за угодами, абсолютно відсутній. «Ми проводимо суцільну інвентаризацію для того, щоб хоча б розуміти, що на сьогоднішній день є і відбувається».

За його словам, багато контрактів укладалося з фіктивними фірмами: «Ми пам’ятаємо ситуацію з підвищенням цін на цукор. Укладалися контракти з компаніями, які, за даними Інтерполу, в Англії не зареєстровані, на них перераховано 33 млн. доларів, а, на жаль, зниження цін на цукор не досягли».

П. Андреєв наголосив на важливості проведення міжнародного аудиту діяльності попереднього уряду: «Щоб відійти від упередженості у відношенні майбутніх звинувачень дій Уряду, незалежні експерти дадуть оцінку тій ситуації, що є, реальну оцінку». />  

Читайте также по теме