ГолосUA
11:05 08/06/2010

Головне, щоб новий власник «Луганськтепловозу» відновив його роботу, а не пустив на металобрухт — П. Симоненко (ГОЛОС)

Дуже важливо, щоб новий власник Луганського тепловозобудівного заводу відновив його роботу, а не продав його на металобрухт. /> ГОЛОС

Про це заявив лідер Комуністичної партії України Петро Симоненко в інтерв’ю кореспонденту ГолосUA, коментуючи заяву Фонду держмайна, що на купівлю 76% акцій підприємства претендує троє покупців.

«Треба дуже уважно подивитись на тих, хто братиме участь у цьому конкурсі, і щоб цей завод в черговий раз не став жертвою чергових махінацій, що купують не завод для того, щоб він працював, а купують, щоб реалізувати на металобрухт і заробити на цьому», — наголосив політик і додав: «Ми повинні розуміти, що цей завод, якщо правильно все це буде відбуватись, може бути дуже серйозним сегментом економіки, який буде розширювати можливості України, в тому числі на російському ринку чи ринках країн СНД. Я в цьому переконаний».

П. Симоненко підкреслив, що необхідно зробити все, щоб завод займався випуском тепловозів. «Якщо Україна не визначила, що це стратегічне підприємство повинно бути нашою національною гордістю і державною власністю, на жаль, тоді треба все зробити для того, щоб це підприємство було використано новим власником за тією стратегією, яку воно мало до цього, тобто випускати тепловози», — наголосив лідер українських комуністів.

Політик підкреслив, що зараз підприємство просто стоїть і таким чином втрачає свої основні фонди, в тому числі і кваліфікованих працівників.

«Ви повинні розуміти, що в радянські часи цей завод випускав 1200 секцій — 600 потягів одразу могли рухатися впродовж року і пересуватися за допомогою тепловозів, які будувалися у Луганську. Зараз цього немає. Завод стоїть. Він втрачає основні фонди, які там були і могли б працювати, втрачає кваліфікованих робітників — вони розходяться — і сьогодні немає тієї чисельності, яка була, немає ринку в Україні для цього заводу. За кордоном ці потяги ніхто не бере, крім ринку для Росії», — підсумував він.
 

Читайте также по теме