ГолосUA
16:39 17/05/2010

Головний державний санітарний лікар: При приготуванні дитячого харчування слід використовувати воду гарантованої якості

При приготуванні дитячого харчування слід використовувати воду гарантованої якості.

Про це сказав Головний державний санітарний лікар України Геннадій Рожков сьогодні під час брифінгу, повідомила інформаційна служба Держсанепідемслужби.

Геннадій Рожков висловив співчуття батькам з приводу смерті двох дітей (випадки зареєстровані 28 квітня у Вінницькій та Тернопільській областях), які, на їх думку, пов’язані з використанням дитячих сумішей і води з криниць. «Смерть однієї дитини – це трагедія для всієї країни. Наші діти повинні бути здорові. Громадяни України мають бути впевнені в тому, що купуючи сьогодні продукти харчування, вони не ризикують своїм здоров’ям і здоров’ям своїх близьких», — наголосив він.

Головний державний санітарний лікар України повідомив, що проведено експертизи молочних сумішей і води, які використовувались для приготування їжі дітям, необхідні для того, щоб перевірити всі факти і виключити можливість повтору цієї ситуації в подальшому. «Крім цього, я дав завдання провести позапланові перевірки на усіх підприємствах з виробництва дитячого харчування та посилити контроль за ввезенням продуктів дитячого харчування», — додав він.

Як зазначив Геннадій Рожков, за даними лабораторних досліджень, у залишках молочних сумішей не було виявлено відхилень за показниками безпеки і якості. Такий же результат отримано після перевірки контрольних зразків продукції на підприємствах-виробниках.

Водночас Головний державний санітарний лікар повідомив: «В обох випадках для приготування молочних сумішей використовувалась вода із криниць. При аналізі проб води виявлено значне перевищення вмісту нітратів».

Геннадій Рожков наголосив на тому, що використання води з криниці для приготування їжі є небезпечним, і звернувся до батьків із закликом використовувати лише воду гарантованої якості. />  

 

Читайте также по теме