ГолосUA
13:02 25/06/2009

Головний мораліст країни проти кримінального переслідування за зберігання порно

Голова національної експертної комісії з питань моралі Василь Костицький виступає проти прийнятого Верховною Радою закону про кримінальне переслідування за зберігання порнографічної продукції з метою її збуту.

Про це він повідомив сьогодні на прес-конференції. За його словами, дане рішення може призвести до зловживань і порушень прав громадян. /> "Я впевнений, що набуття чинності цього закону з такою редакцією зараз неможливо", — зазначив він.

Також Василь Костицький зауважив, що кримінальну відповідальність за зберігання порнопродукції потрібно застосувати в першу чергу до підприємств торгівлі, а не до фізичних осіб. Окрім того, він виступає за посилення кримінальної відповідальності за дії, пов’язані з дитячою порнографією.

За словами Костицького, у травні комісія з моралі на підставі пропозицій науково-дослідних установ і вищих навчальних закладів розглянула й прийняла проект "Критерії віднесення друкованої, аудіовізуальної, електронної та іншої продукції, а також переданих й отриманих по комунікаційних лініях повідомлень і матеріалів до продукції порнографічного характеру".

Проте, у зв’язку із внесенням змін до статті 301 Кримінального кодексу нацкомісії необхідний час на адаптацію цих критеріїв, щоб вони стали доступні й зрозумілі громадськості.

 

Читайте также по теме