Головними перешкодами для ведення бізнесу в Україні закордонні інвестори все ще називають корупцію та відсутність верховенства права

Корупція та відсутність верховенства права залишаються головними чинниками, які відлякують від України потенційних великих інвесторів.

Про це заявила директор Європейської Бізнес Асоціації Ганна Дерев’янко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

“Корупція та відсутність верховенства права – це ключові моменти, на які орієнтуються великі інвестори, реальні інвестори, які заходять у нашу країну”, — заявила Г. Дерев’янко.

Вона наголосила, що саме ці два компоненти: боротьба з корупцією та встановлення верховенства права – залишаються головним критеріями, “так званим лакмусовим папірцем” в побудові бізнесу.

“На мікрорівні ж складнощі виникають через фіскальний тиск на бізнес”, — додала директор Європейської Бізнес Асоціації. Водночас, як наголосила Г. Дерев’янко, закордонні бізнесмени із цікавістю спостерігають за реформами в країні та відзначають для себе полегшення спілкування із владою.

Читайте также по теме