Головному архітектору Києва також не сподобався ветований Президентом закон про містобудування

Закон про регулювання містобудівної діяльності у проголосованій Верховною Радою версії не відповідає поставленим на нього завданням.

Про це повідомив головний архітектор столиці Сергій Целовальник, під час брифінгу в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

«Те, що Президент наклав вето на цей закон – це правильно, адже там не було низки моментів, які мали бути прописані», — сказав С. Целовальник.

За його словами, потрібно скорочувати кількість дозвільних процедур, які має пройти забудовник перед отриманням права на будівництво. Проте, як наголосив головний архітектор столиці, за проголосованим у ВР законом на міську владу покладається забагато обов’язків та завдань.

«Замовник приходить до влади на так званому 9 кроці процедури погодження. Він нічого не знає, що має бути зроблено до цього візиту…у нас мають бути розроблені усі містобудівні документи, кадастрові документи, проведений зонінг, а всього цього немає. Так от нам на ці 8 кроків влада часу не дає», — наголосив він.

Разом із тим С. Целовальник погодився із пропозиціями Президента щодо проведення громадських слухань перед будівництвами.

Читайте также по теме