Головною проблемою підприємців-страйкарів проти Податкового кодексу була їхня розрізненість — профспілка

 

Зусилля підприємців під час протестів по всій країні не були об'єднані, що й стало головною проблемою під час їхніх вимог до влади дослухатися голосу малого бізнесу.

 

Про це заявив заступник голови Національного Форуму профспілок України Григорій Кабанченко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Проблема підприємців в тому, що вони не були об'єднані. Тобто в профспілки вони не йдуть, тому що вони вважають, що вони вже підприємці, вони вже майже роботодавці, а в роботодавців — там вже місце зайняте великими структурованими підприємствами і їхній голос майже не чути”, — пояснив Г. Кабанченко.

 

При цьому він зауважив, що не почутий голос підприємців був і в Держкомпідприємництві. “Там теж все йде по політичним структурам”, — додав він.

 

Також Г. Кабанченко підкреслив, що влада має реагувати на звернення підприємців “нормальним діалогом”. “Тобто надвимог немає. По можливості залишити можливість працювати на своїх робочих місцях. Не йдеться про “створити, спростити”. Не треба спрощувати спрощенців, зводячи їх до нуля”, — заявив заступник голови Національного Форуму профспілок України.

 

Водночас, він наголосив, що малі підприємці інколи не мають можливості страйкувати через те, що вони мають в цей час працювати. Відтак, як наголосив Г. Кабанченко влада має сама прислухатися до підприємців та піти їм на зустріч.

 

Читайте также по теме
ГолосUA
09:46 20/07/2024

Кабинет министров Украины предлагает включить в перечень обязанностей налогоплательщиков проводить по требованию...