ГолосUA
14:30 24/03/2010

Головою Держмитслужби став комуніст Калєтнік

Міністр фінансів України Федір Ярошенко представив колективу Держмитслужби України нового очільника відомства. Рішенням уряду ним став Ігор Калєтнік.

Про це повідомишла прес-служба Державної митної служби України.

«Ви добре знайомі з Ігорем Григоровичем. Він фахівець митної справи, професійна людина, яка добре знає вашу справу. Він має стратегію розвитку вашої Служби, його бачення майбутнього митної справи цілком узгоджується з економічним розвитком держави», — так міністр фінансів охарактеризував новопризначеного Голову Митної Служби.

Перед 18-тисячним колективом митників уряд поставив завдання передусім створити рівні конкурентні умови для роботи бізнесу в Україні, єдині підходи до обслуговування суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності та громадян, а також забезпечити безумовне виконання бюджетних завдань.

Як повідомляв ГолосUA, колишній глава Державної митної служби України Анатолій Макаренко написав заяву про відставку. З джерела також було відомо, що ймовірно, новим головою стане голова парламентського комітету з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією Ігор Калєтнік, народний депутат від КПУ.

Довідка. В другій половині 1990 — першій половині 2000-х рр. Калєтнік очолював Подільську і Чорноморську регіональні митниці, Херсонську, Рава-Руську, Галицьку, Роздільнянську митниці, а також керував департаментом Держмитниці по боротьбі з контрабандою та порушеннями митних правил.

 

Читайте также по теме