ГолосUA
08:03 26/06/2010

Голову КС Андрія Стрижака можуть посунути — ЗМІ

Висуванець Партії регіонів Анатолій Головін може невдовзі очолити Конституційний суд України.

Трирічний термін повноважень Стрижака закінчується 11 липня. Згідно з законодавством, він не може довше займати цю посаду, як і переобиратися заново. За словами представника Верховної Ради в КС Анатолія Селіванова, вибори нового голови повинні відбутися наступного дня після припинення каденції керівника, що займає посаду.

Проте, за інформацією видання, суд вирішив провести вибори ще раніше — 9 липня.

Джерело ЗМІ упевнене, що по кандидатурі Головіна вже є певні домовленості. Про це опосердковано може свідчити скандал з трьома суддями Іваном Домбровським, Анатолієм Дідковським і Ярославом Мачужаком, які раніше за допомогою парламенту були відсторонені від участі в роботі КС. Їхня відсутність може зіграти вирішальну роль під час голосування за нового голову суду. За неофіційною інформацією, саме ці судді не підтримали вигідне для нової влади вирішення суду про легітимність створення нинішньої коаліції.

Як повідомив виданню Селіванов, судді Домбровський, Дідковський і Мачужак дійсно не беруть участь зараз в засіданнях суду — така позиція нинішнього голови суду. І в день виборів, 9 липня, їх теж можуть не допустити до роботи. Відсутність 3 з 18 суддів може вплинути на результат голосування і зіграти на користь Головіна.

Головін був призначений членом КС за квотою парламенту в 2006 році. Після роботи на Донбасі Головін став керівником слідчого управління Служби безпеки України, а пізніше — заступником генерального прокурора, де він працював під керівництвом ще одного вихідця з Донецького регіону — Геннадія Васильева.

За матеріалами: Дело />  

Читайте также по теме