ГолосUA
15:38 18/11/2008

Гончарук: Україна захищатимемо внутрішній ринок без порушення вимог СОТ

Українське законодавство передбачає можливості для застосування механізмів захисту внутрішнього ринку, які визнані у рамках Світової організації торгівлі та не суперечать зобов’язанням української сторони перед СОТ.

Про це заявив під час брифінгу заступник голови секретаріату Президента України Андрій Гончарук, повідомили у прес-службі Президента.

Він уточнив, що такими механізмами є антидемпінгові розслідування, спеціальні розслідування чи розслідування, пов’язані із субсидуванням.

Заступник Глави Секретаріату також прокоментував основні положення декларації, ухваленої за результатами саміту країн-учасниць Великої Двадцятки. За його словами, рекомендації G20 можуть бути сприйняті українською стороною при розробці та імплементації антикризових заходів. Деякі з них (щодо підвищення підзвітності та прозорості роботи фінансових інституцій, посилення узгодженій дій на міжнародних фінансових ринках) були враховані у виступі Президента під час всеукраїнської антикризової наради.

При цьому Андрій Гончарук підтвердив, що учасники цієї зустрічі застерегли від надмірного протекціонізму при застосуванні тих чи інших обмежувальних заходів для захисту внутрішніх ринків.

 

Читайте также по теме