ГолосUA
06:41 04/02/2010

Google відкриє представництво у Києві

Інтернет-корпорація Google, що володіє найпопулярнішою в інтернеті пошуковою системою, розширює свою присутність в Україні. Цього року компанія відкриє повноцінний офіс у Києві

Компанія вирішила розширювати свою присутність у нашій країні у зв’язку з активним зростанням контекстного сегменту ринку інтернет-реклами. Днями Google вже запустила сервіс гривневих розрахунків для рекламодавців за послуги контекстної реклами AdWords. Корпорація також має намір запускати в Україні й інші сервіси, що вже працюють у світі.

Те, що головна увага Google зараз зосереджена на онлайн-рекламі, не дивно. Цей сегмент зростає найдинамічніше в порівнянні з іншими видами реклами. За оцінками Всеукраїнської рекламної коаліції, в 2009 році ринок інтернет-реклами виріс на 45% і склав 145 млн. грн. Експерти прогнозують, що за підсумками цього року він зросте ще на 40%, подолавши рівень у 200 млн. грн.

Сьогодні Google є одним із лідерів ринку онлайн-реклами в світі. Основними споживачами послуг корпорації є онлайн-бізнеси, інтернет-аукціони, торгівельні майданчики, соціальні мережі.

У компанії традиційно не називають об’єм доходів, отриманих від діяльності в Україні. Основний конкурент корпорації на нашому ринку – «Яндекс» — також тримає свої фінпоказники в секреті. Відомо, що оборот українського «Яндекса» в 2009 році збільшився на 34,5% в гривні.

За матеріалами: «Дело»

 

Читайте также по теме