ГПУ готова притягти до відповідальності депутатів, які влаштували погром під час ратифікації “харківських угод”

 

Генпрокуратура готова внести повторне подання до Верховної Ради щодо притягнення до відповідальності депутатів за події 27 квітня.

 

Про це повідомив заступник генпрокурора Євген Блажівський з трибуни парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Кримінальна справа щодо подій 27 квітня під час ратифікації “харківських угод” не закрита, оскільки було повернуто подання генпрокурора на доопрацювання та проведено його. ГПУ готова провести повторне подання на розгляд парламенту”, — сказав він.

 

При цьому Є. Блажівський наголосив на тому, що можна дати конкретну оцінку згаданим подіям, тільки якщо народні депутати дадуть згоду на притягнення дев'ятьох народних обранців до кримінальної відповідальності.

 

Нагадаємо, 27 квітня перед розглядом питання щодо Чорноморського флоту РФ в Криму в сесійній залі Верховної Hади були заблоковані сектори БЮТ і НУ-НС, проте через димові шашки прапори з секторів довелося зірвати, і депутатські місця виявилися зайняті.

Спікера Володимира Литвина закидали яйцями та папірцями, між народними депутатами виникло кілька бійок. В результаті однієї із сутичок депутат від НУ-НС Олесь Доній отримав струс мозку і був госпіталізований.

14 травня у зв'язку з подіями в парламенті прокуратура порушила кримінальну справу проти народних депутатів від фракції НУ-НС Юрія Гримчака та Андрія Парубія. До Верховної Ради надійшло подання від ГПУ про надання згоди на притягнення нардепів до кримінальної відповідальності.

Читайте также по теме