ГПУ не вважає арешти екс-чиновників політичними репресіями

 

 

Арешти колишніх чиновників від опозиції не мають політичної складової, тому не можуть вважатися переслідуванням або політичними репресіями.

 

Про це повідомив заступник генпрокурора України Євген Блажівський, виступаючи з трибуни парламенту, передав кореспондент ГолосUA.

 

“Конституція та закони України про прокуратуру зобов’язують нас наглядати за дотриманням правомірних дій в інтересах держави, у тому числі і фінансових. Одним із головних завдань, які поставило перед органами прокуратури керівництво держави, є недопущення корупційних порушень та утвердження принципів незворотності покарання”, — сказав він.

 

При цьому Є. Блажівський додав, що результати розслідування прокуратури у справі арештів опонентів влади показали, що державі було завдано значної шкоди злочинними діями посадових осіб. “Це хабарництво, розкрадання державних коштів, а також їх привласнення. Лише упродовж 2010 року правоохоронними органами було викрито близько 18 тис. службових злочинів колишньої влади”, — сказав він.

 

При цьому Є. Блажівський додав, що всі ці злочини виходять з суто економічної складової і стосуються фінансів держави. “Жодної політичної складової там немає, тому вважати переслідуванням або політичними репресіями арешти чиновників від опозиції не доцільно”, — сказав він.

 

 

 

Читайте также по теме