ГолосUA
16:34 31/08/2010

ГПУ попросила «Новий регіон» повернути у комунальну власність акції «Київміськбуду»

Генеральна прокуратура звернулася до Господарського суду Києва з позовом, у якому просить зобов’язати товариство з обмеженою відповідальністю "Фінансова компанія "Новий регіон" (Київ) повернути в комунальну власність 80% акцій Холдингової компанії "Київміськбуд".  />  

Про це сказано у вироку суду.

Як сказано в документі, ФК "Новий регіон" сконцентрував 80% акцій (52 910 760 штук) ХК "Київміськбуд" у результаті підписання 29 липня 2009 року договору купівлі-продажу з Головним управлінням комунальної власності Київської міської державної адміністрації.

У своїй позовній заяві Генпрокуратура просить суд визнати недійсним зазначений договір і зобов’язати "Новий регіон" повернути придбані акції територіальній громаді Києва за актом приймання-передачі.

Крім того, Генпрокуратура подала клопотання про накладення арешту на 80% акцій "Київміськбуду" як забезпечувальний захід.

Судове засідання призначено на 16 вересня 2010 року.

Як повідомляло агентство, 15 липня президент ХК "Київміськбуд" Василь Можар заявив про виведення компанії з комунальної власності.

У компанії існує думка, що зараз мажоритарним власником холдингу є В’ячеслав Супруненко, зять мера Києва Леоніда Черновецького,

У серпні голова ДКЦПФР Дмитро Тевельов озвучив інформацію про те, що комісія одержала дані про укладення договорів купівлі-продажу значних пакетів акцій ХК "Київміськбуд" за участю ТОВ "Фінансова компанія "Новий регіон".

За матеріалами: Українські Новини
 

Читайте также по теме