ГолосUA
15:37 01/02/2011

Грач з кожним роком втрачає підтримку у Криму — експерт

З кожним новим роком народний депутат Леонід Грач дедалі більше втрачає підтримку у Автономній республіці Крим.

Таку думку висловив голова правління Інституту розвитку Криму Олексій Дрьомов.

“Леонід Грач має певний вплив на півострові, однак з кожним роком його політична вага знижується. На виборах 2007 року Компартія зайняла у Криму третє місце, набравши 7,62%. Однак кримський реском зумів показати лише сьомий результат серед регіональних організацій КПУ”, — зазначив він.

О. Дрьомов також відзначив, що “фактично, при Грачі Крим втратив статус базового регіону для комуністів, яким він був ще в 2002 році. Тоді КПУ у Криму зібрала 33% по партійних списках і провела одного мажоритарника. Це був другий показник для комуністів по країні після Луганська. Для порівняння — на виборах 2007 року у “червоному” Криму комуністи отримали лише на 5 тис. голосів більше, ніж у “помаранчевому” Києві (67 тис. проти 62 тис.)”.

За його словами, такий результат зумовлений не лише активністю Партії регіонів, яка відібрала левову частку електорату КПУ, але і суб'єктивною обстановкою у кримській організації. Відповідальність за зниження популярності, у першу чергу, лежить на Л. Грачі, оскільки всі робота була замкнена на нього.

Нагадаємо, депутат Леонід Грач заявив напередодні про намір створити в 2011 році партію, яка об`єднає комуністів, незадоволених політикою лідера КПУ Петра Симоненка. За його словами, нова партія буде сповідувати комуністичні засади.

За матеріалами: Версии.com

Читайте также по теме