ГолосUA
05:58 06/10/2009

Григоришин вимагає від ФДМУ повернути 400 мільйонів гривень застави

Російський бізнесмен Костянтин Григоришин подає позов до Фонду держмайна України через неповернення йому застави за участь у приватизації Одеського припортового заводу.

Від імені Григоришина в аукціоні з продажу ОПЗ брало участь ТОВ "Фрунзе-Флора". Як повідомив сам бізнесмен, підприємство мало письмові гарантії від ФДМ, що застава у розмірі 400 мільйонів гривень повертається протягом трьох днів після завершення конкурсу.

"Минув уже тиждень. Ми отримали листа від Фонду держмайна, де вони повідомляють, що роблять все можливе – направляють платіжки у Держказначейство, щоб повернути мені 400 мільйонів, але казначейство не виконує їх платіжки", — сказав Григоришин.

Він додав, що неофіційно йому повідомили, що є команда від керівництва уряду поки не повертати заставу.

Водночас, за словами Григоришина, іншому учаснику конкурсу – компанії "Азот-Сервіс", яка діяла від імені російського "Сибуру", повернули 400 мільйонів гривень застави.

Нагадаємо, аукціон з продажу ОПЗ відбувся 29 вересня. Пакет 99,567% акцій заводу за 5 мільярдів гривень придбала українська компанія "Нортіма", яка представляє інтереси бізнесмена Ігоря Коломойського.

Але конкурсна комісія скасувала продаж ОПЗ, оскільки визнала ціну "заниженою". Як пізніше повідомив в.о. глави ФДМ, вони планували виручити за Одеський припортовий щонайменше мільярд доларів.

Ігор Коломойський вже пообіцяв, що оскаржуватиме рішення про скасування результатів конкурсу у суді.

За матеріалами: «1+1» />
 

Читайте также по теме