ГолосUA
07:43 29/01/2009

Григоришину відмовили у розгляді позову щодо в’їзду в Україну

Окружний адміністративний суд Києва відмовив президенту компанії “Енергетичний стандарт”, російському бізнесмену Костянтину Григоришину у розгляді позову про визнання протиправним заборони Служби безпеки України (СБУ) на його в”їзд в Україну. Про це повідомив сам К. Григоришин – написало видання Комерсант-Україна.

Нагадаємо, 16 грудня 2008 року СБУ тимчасово заборонила К.Григоришину в”їзд на територію країни, через його причетність до рейдерських захоплень енергетичних підприємств. З метою оскаржити дану заборону К.Григоришин звернувся до окружного адміністративного суду Києва. Відповідачем у справі були названі, зокрема, уповноважений Президента України з питань контролю за діяльністю СБУ Ігор Пукшин, СБУ, Держприкордонслужба, в.о. голови СБУ Валентин Наливайченко, керівник прес-центру СБУ Марина Остапенко, посадова особа контрольно-пропускного пункту Держприкордонслужби України в аеропорту “Бориспіль”.

Відповідно до поширеної Костянтином Григоришиним заяви, суд мотивував свою відмову тим, що довіреність представникові бізнесмена у суді видана нотаріусом Москви. К.Григоришин вважає це рішення суду безпідставним та протиправним, оскільки Україна та Росія є сторонами Конвенції про правову допомогу та правові відносини у громадянських, сімейних, та кримінальних справах. Крім цього, у заяві наголошується, що суд відмовив у розгляді справи після того, як СБУ заявила про необхідність зробити судовий процес закритим. Представник бізнесмена подав до Київського апеляційного адміністративного суду апеляційну скаргу на вищевказане рішення Окружного адміністративного суду Києва.

 

Читайте также по теме