ГолосUA
11:00 03/01/2011

Гримчак вимагає від Генпрокуратури відводу слідчого у кримінальній справі Луценка

/>

Народний депутат від фракції НУ-НС Юрій Гримчак звернувся до Генерального прокурора Віктора Пшонки з заявою про відвід слідчого Сергія Войченка у кримінальній справі за обвинуваченням екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка.

Про це повідомила прес-служба партії «Народна самооборона».

У заяві нардеп вказав, що 30 грудня 2010 року звернувся до цього слідчого із проханням надати побачення з заарештованим Ю. Луценком, що наразі утримується в місцях попереднього ув’язнення.

«Слідчий С. Войченко відразу не зміг надати дозвіл на таке побачення на тій підставі, що йому необхідно отримати на такий дозвіл вказівку свого керівництва», — зазначив політик.


У заяві йдеться, що у відповідності до ч. 1 ст. 114 Кримінально-процесуального кодексу України «Повноваження слідчого» слідчий при провадження досудового слідства є особою незалежною та має приймати всі рішення самостійно.

«Вказана вище обставина свідчить про залежність слідчого С. Войченка при проведенні досудового слідства у кримінальній справі № 49-3028 та його упередженість», — наголосив народний депутат.


Ю. Гримчак також зазначив, що після арешту Ю. Луценка 27 грудня 2010 року слідчий у його справі не виконав жодної слідчої дії, у тому числі не надавав обвинуваченому для ознайомлення матеріалів досудового слідства.

«Тим самим слідчий С. Войченко в порушення приписів ст.. 53 Кримінально-процесуального кодексу України, не забезпечує Ю. Луценку реалізацію його прав, установлених Конституцією України і Кримінально-процесуальним кодексом України», — наголосив він.


Народний депутат у заяві просить Генпрокурора здійснити відвід слідчого в особливо важливих справах Генеральної прокуратури України С. Войченка.

 

Читайте также по теме