ГолосUA
10:12 23/01/2010

Гриневецький: Україна повинна вимагати компенсації за фінансові втрати під час Балканських воєн

Новому президентові України необхідно буде вирішити питання про компенсацію збитків, понесених Україною внаслідок озброєних конфліктів на Балканах, заявив перший заступник голови комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Сергій Гриневецький.

"У нинішніх умовах, коли питання про вступ в НАТО зняте з порядку денного і ми усвідомлюємо те, що вирішувати проблеми власного розвитку, питання національної безпеки нам доведеться самостійно, новий президент країни і новий уряд зобов’язані будуть вирішити питання про компенсацію збитків, понесених внаслідок Балканських криз", — заявив депутат.

На думку Гриневецького, Україні необхідно наполягати на компенсації як прямих втрат, понесених під час балканських воєн, так і вигоди, втраченої внаслідок дії ембарго проти Югославії.

"Україна як морська держава повинна не лише захищати свої інтереси в акваторії Чорного і Азовського морів, але і не менш ефективно відстоювати інтереси вітчизняних судновласників на міжнародній арені", — упевнений парламентар.

За матеріалами: «Дзеркало тижня»

 

Читайте также по теме