ГолосUA
14:17 11/11/2009

«Грипозну паніку» спровокувала влада — експерт

Паніку навколо грипу спровокували політики, оскільки не існує жодного документу, котрий засвідчував би наявність епідемії в Україні.

Таку думку висловив директор Державного фармацевтичного центру Міністерства охорони здоров’я України Віктор Чумак в ефірі програми «Розворот UA», спільного проекту радіо «Ера-FM» та інформаційного агентства «ГолосUA».

«Це типова провокація для всієї цієї паніки. По-перше: у нас фіксується не грип, а гострі респіраторні захворювання, а ось який відсоток становить серед них грип — це, як правило, менше 10%. Міністр багато разів ставив питання про те, щоб надавалася чесна і достовірна інформація», — сказав він.

За словами експерта, на українському фармацевтичному ринку сталося те, що сталося свого часу з банківською системою, «тобто пішла паніка, всі ринулися в банки і посадили банківську систему, аналогічна ситуація на фармацевтичному ринку».

«Зараз проходить передвиборча кампанія, і всім хочеться полякати народ… У результаті дійсно люди вже ні у що не вірять. На сьогоднішній день нехай мені хтось покаже документ, котрий підтвердить, що у нас є епідемія. У нас є постанова Кабінету міністрів, у нас є Указ Президента по обмеженню та проведенню заходів з локалізації захворюваності на грип. Але епідемії поки що немає, у крайньому випадку, я не бачив таких документів. І у результаті відбулася паніка, котру спровокували політики», — резюмував В. Чумак.

 

Читайте также по теме