ГолосUA
16:32 26/10/2010

Грищенко і віце-президент Європейської Комісії обговорили підготовку до саміту

 

 

face="Arial, sans-serif">
size="3">Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко взяв участь у зустрічі Україна-ЄС на рівні міністрів закордонних справ.

Про це повідомили в прес-службі вітчизняного МЗС.

face="Arial, sans-serif">
size="3">Делегацію ЄС очолила Високий представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики, Віце-президент Європейської Комісії Кетрін Ештон. Участь у зустрічі також взяв Комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле.

face="Arial, sans-serif">
size="3">Основну увагу було приділено підготовці Саміту «Україна-ЄС», що відбудеться 22 листопада ц.р. у Брюсселі. Делегації обмінялися думками щодо очікувань сторін від Саміту, його порядку денного та основних результатів. Також сторони обговорили перелік двосторонніх документів, що планується винести на Саміт. У цьому зв’язку К.Грищенко наголосив, що Україна сподівається, що на Саміті буде схвалений План дій безвізового режиму, який має стати одним з конкретних здобутків у двосторонніх відносинах України та ЄС.

face="Arial, sans-serif">
size="3">У ході зустрічі сторони обговорили низку питань спільного інтересу. Зокрема відбувся обмін думками щодо започаткованого Європейською Комісією перегляду європейської політики сусідства та пропозиції України у цьому зв’язку.

face="Arial, sans-serif">
size="3">Також було обговорено питання внутрішнього розвитку України, в тому числі, у контексті підготовки до місцевих виборів. Сторони обмінялися думками щодо широкого кола питань міжнародної проблематики, розвитку відносин України та Європейського Союзу з Російською Федерацією, питання боротьби з морським піратством тощо. К.Грищенко запросив К.Ештон відвідати Україну.

face="Arial, sans-serif">
size="3">Перебуваючи в Брюсселі з робочім візитом, Міністр закордонних справ України К.Грищенко також зустрівся з Комісаром з питань внутрішніх справ Сесілією Мальмстрьом для обговорення проблематики розвитку безвізового діалогу Україна-ЄС.

face="Arial, sans-serif">
size="3">С.Мальмстрьом відзначила зусилля України з виконання рекомендацій європейської сторони з метою наближення перспективи безвізового режиму. Вона запевнила, що Європейська Комісія докладе зусиль для того, щоб документ був представлений на Саміті «Україна-ЄС» у листопаді ц.р.

face="Arial, sans-serif">
size="3">У ході зустрічі сторони також обговорили питання прикордонного і митного контролю. Зокрема, керівник зовнішньополітичного відомства України привернув увагу європейської сторони до доцільності повернення до практики спільного прикордонного та митного контролю, зокрема на українсько-польському кордоні, що набуває особливої ваги в контексті підготовки до ЄВРО-2012. У цьому зв’язку, комісар ЄС запевнила, що Європейська Комісія наразі опрацьовує проект змін до законодавства ЄС, які б передбачили здійснення спільного прикордонного та митного контролю на автомобільних пунктах пропуску.

face="Arial, sans-serif">
size="3">К.Грищенко запросив С.Мальмстрьом здійснити візит в Україну в зручний для неї час. Запрошення було з вдячністю прийнято.

Читайте также по теме