ГолосUA
08:35 23/04/2010

Грищенко обговорив з делегацією Європейської Комісії створення зони вільної торгівлі та лібералізацію візового режиму

У рамках робочого візиту в Україну Члена Європейської Комісії з питань розширення та європейської політики сусідства Штефана Фюле відбулися переговори Міністра закордонних справ України Костянтина Грищенка з делегацією Європейської Комісії.

Про це повідомила прес-служба МЗС України.

Сторони здійснили обмін думками щодо ключових тем порядку денного двостороннього діалогу, зокрема переговорів щодо Угоди про асоціацію, включаючи створення зони вільної торгівлі; подальшої лібералізації візового режиму, просування до підготовки “дорожньої карти” запровадження безвізового режиму, інтеграції енергетичних секторів України та ЄС.

Зокрема, наголошувалося, що забезпечення належної якості майбутньої Угоди про асоціацію та відповідної динаміки переговорного процесу є ключовим пріоритетом.

В ході переговорів високопосадовець Єврокомісії підтвердив готовність ЄС й надалі підтримувати проведення в Україні демократичних та економічних реформ. У цьому контексті було відзначено, що на виконання домовленостей, досягнутих у ході візиту Президента України Віктора Януковича до Брюсселя 1 березня цього року, сторони погодили алгоритм дій з реалізації комплексу першочергових завдань двосторонньої співпраці України та ЄС.

У контексті оцінки ролі і місця України в сучасній архітектурі міжнародних відносин глава делегації Європейської Комісії особливо наголосив на лідерстві нашої держави у справі підтримання миру і стабільності на планеті. У зв’язку із цим було позитивно відзначено рішення України позбутися високозбагачених ядерних матеріалів, оприлюднене у ході Саміту з питань ядерної безпеки, що відбувся 12-13 квітня цього року у Вашингтоні.

Крім того, Єврокомісар підкреслив провідну роль України на регіональному рівні, зокрема у реалізації ініціативи ЄС „Східне партнерство”.  

Костянтин Грищенко подякував Штефану Фюле за висловлену стороною ЄС готовність підтримувати нашу державу на шляху реформ і підтвердив налаштованість української сторони до подальшого поглиблення взаємовигідних відносин з ЄС.

На прохання делегації Європейської Комісії глава зовнішньополітичного відомства України поінформував про основні підсумки українсько-російських переговорів під час робочого візиту Президента РФ Дмитра Медведєва в Україну 21 квітня цього року. />  

 

Читайте также по теме