ГолосUA
17:35 05/10/2010

Грищенко їздив до Страсбурга готуватися до головування на Комітеті міністрів Ради Європи

Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко здійснив робочий візит до м. Страсбург (Франція) з метою підготовки до головування України в Комітеті міністрів Ради Європи, яке розпочнеться в травні 2011 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ України.

В рамках візиту глава МЗС України провів зустрічі з головою ПАРЄ Мевлютом Чавушоглу, генсеком Ради Європи Турбьєрном Ягландом, президентом Венеціанської комісії Джанні Букіккіо та зі співдоповідачами моніторингового комітету Ради Європи Ренатою Вольвенд та Маіліс Репс.

Під час цих зустрічей обговорювалася програма українського головування в КМ РЄ, демократичні та політичні процеси в Україні, зокрема, в контексті рішення Конституційного Суду України щодо визнання таким, що не відповідає Конституції закону про внесення змін до Основного закону України від 8 грудня 2004 року.

Глава українського МЗС поінформував європейських партнерів про наміри керівництва України продовжити конституційний процес з метою приведення фундаменту українського законодавства у чітку відповідність до високих стандартів Ради Європи. В цьому зв’язку К. Грищенко підтвердив намір української сторони продовжити плідну співпрацю з Венеціанською комісією РЄ та запросив її президента Д. Букіккіо ближчим часом відвідати Київ.

Окремо міністр закордонних справ України обговорив з високими представниками Ради Європи перспективи зняття з нашої держави режиму моніторингу РЄ, що відповідало б рівню розвитку демократичних інститутів та правового поля в нашій країні.   />  

Читайте также по теме