ГолосUA
17:48 06/09/2010

Грищенко запропонував британцям інвестувати в українську ГТС

У ході робочого візиту до Лондона Міністр закордонних справ України Костянтин Грищенко зустрівся з Радником Прем’єр-міністра з питань Європи та глобальних питань Сером Джонатоном Канліффом. Про це повідомила прес-служба міністерства закордонних справ України.

Особлива увага під час переговорів була приділена необхідності поглиблення двостороннього політичного діалогу на вищому рівні. Насамперед, йшлося про підготовку офіційного візиту Президента України В.Януковича до Великої Британії.

Співрозмовники обговорили також широке коло питань європейської інтеграції України, зокрема можливості підтримки Великою Британією тих елементів переговорного процесу щодо Угоди про асоціацію, які мають принципове значення для України. Міністр закордонних справ України К.Грищенко наголосив у цьому контексті на важливості закріплення європейської перспективи та відкриття ринків ЄС у рамках всеохоплюючої зони вільної торгівлі.

Сторони обмінялися думками й щодо зміцнення енергетичної безпеки у Європі, залучення британського капіталу у модернізацію вітчизняної газотранспортної системи. />  

Читайте также по теме