ГолосUA
06:56 25/12/2008

Гриценко: Бюджет-2009 може бути критичним для силових структур

Бюджет Міністерства оборони на 2009 рік є незбалансованим, що може створити критично негативні наслідки для діяльності всіх силових структур в разі його прийняття  в нинішньому вигляді. Це ставить під сумнів можливість виконання силовими структурами країни тих завдань, які визначені  в законах. />  

Таку заяву напередодні зробив Голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони Анатолій Гриценко.
 

За його словами, всі силові структури, за винятком МВС та внутрішніх військ, отримають менше коштів з Держбюджету у 2009 році, ніж у 2008 : Генпрокуратура (-16,9%), СБУ (-15%), Міноборони (-22,3%), Державна служба спецзв`язку (19,6%), Прикордонна служба (-14,8%), Управління державної охорони (- 21,7%), МНС (-14,3%), Служба зовнішньої розвідки (-19,9%). Натомість, за інформацією А.Гриценка фінансування МВС в наступному році збільшилось на 7,6%, внутрішніх військ — на 4,2%.
 

“Із цих пропорцій стає зрозуміло, хто користується політичною прихильністю в Уряді.” — відзначив посадовець.
 

Як повідомив А.Гриценко, комітет категорично не сприймає того, що в проекті бюджету не закладені кошти на реалізацію крупних інфраструктурних проектів, які повинні бути дуже корисними саме в період кризи: це створення програми “Корвет”, ракетного комплексу, виробництво літака АН-70 та інші проекти.
 

Також, на думку депутата, радикальне зменшення коштів на утилізацію є категорично не прийнятним: “Ми економимо мільйони на утилізації, а потім витрачаємо мільярди на локалізацію надзвичайних ситуацій, як це було в Ново-Богданівці чи в Лозовій. Тому ми наполягатимемо на кардинальному перегляді окремих позицій всіх силових структур, і по кожній з них ми визначили параметри: вони мінімально необхідні, але це треба буде зробити” — підкреслив Голова Комітету.
 

 

Читайте также по теме