ГолосUA
12:55 15/01/2009

Гриценко критикує Ющенка за недотримання ним своїх обіцянок

Депутат Верховної Ради, голова парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Анатолій Гриценко (фракція Блоку "Наша Україна — Народна Самооборона") прогнозує зміну строків переходів на контрактну армію після виборів Президента.

Про це він сказав "Українським Новинам".

Депутат розкритикував Президента Віктора Ющенка за невиконання передвиборної обіцянки, яку він дав у 2004 році, про перехід на професійну контрактну армію до 2011 року.

Він зазначив, що своїм указом від 10 січня глава держави доручив Міністерству оборони підготувати зміни до програми переходу Збройних сил на комплектування військовослужбовцями за контрактом у частині продовження строку переходу до 2015 року.

"Якщо вже не зміг виконати, то визначив строк, за який буде не він відповідати. Буде вже відповідати інший президент. Тому я думаю, що інший президент внесе свої корективи в ці строки. Які саме — побачимо", — сказав Гриценко.

Гриценко вважає, що здійснити перехід на контрактну армію до 2011 року, почавши серйозну роботу над цим уже з 2005 року, було цілком реально.

Він підкреслив, що, незважаючи на обіцянку, Ющенко не зробив перехід на контрактну армію пріоритетом в оборонній політиці держави.

"Таким чином, фактично не буде проводитися реформування Збройних сил ще понад 5 років у напрямку переходу на професійну контрактну армію. Точно так само очевидно, що завершувати цей процес буде інший уряд і інший президент", — зазначив депутат.

Парламентарій також розкритикував главу держави за несвоєчасне введення в дію рішення Ради національної безпеки й оборони від 26 вересня 2008 року.

Він підкреслив, що доручення Кабміну розробити законопроект про чисельність ЗС в 2009 році потрібно було давати ще в 2008 році для того, щоб державний бюджет на 2009 рік враховував норми відповідного закону.  

Читайте также по теме