ГолосUA
09:49 13/06/2009

Гриценко не вірить у військові шанси Богатирьової

Екс-міністр оборони, голова парламентського комітету з нацбезпеки Анатолій Гриценко вважає, що міністерство оборони не зможуть очолити ані Раїса Богатирьова, ані Сергій Кириченко, оскільки парламент не підтримає їхні кандидатури. />  

Таку думку народний депутат висловив під час ефіру на «Бізнес-радіо».
 

На думку А.Гриценка, обговорювати кандидатуру можна буде після того, як президент внесе її в парламент, оскільки «Ющенко – єдина людина, яка за Конституцією має право вносити кандидатуру на пост міністра оборони».
 

Народний депутат переконаний, що майбутній голова Збройних сил має відповідати двом вимогам. По-перше, це має бути цивільна людина.
«Не можна призначати на посаду міністра людину в погонах, тому що генерали-члени уряду – це ознака не європейської держави, а окремих африканських держав минулого тисячоліття», — наголосив А.Гриценко.
 

По-друге, кандидат на посаду міністра оборони України має розумітися на питаннях армії.
 

Екс-міністр оборони А.Гриценко зазначив, що зараз Міністерство потребує фахівців, бо інакше доведеться всю відповідальність перекладати на військових.
«А військо – підкреслив А.Гриценко, — само себе зсередини реформувати не може».
 

Тобто наступним міністром оборони має бути невійськова людина, «яка професійно знає армію, розуміє характер ведення збройної боротьби та з першого ж дня зможе ставити завдання по розвитку армії».
 

Секретар РНБО Раїса Богатирьова та голова Генштабу Сергій Кириченко не задовольняють цим вимогам, заявив депутат.

 

Читайте также по теме