ГолосUA
09:09 10/06/2009

Гриценко переконаний, що Богатирьова не буде міністром оборони

Ні чинний голова Ради національної безпеки і оборони Раїса Богатирьова, ні генерал Сергій Кириченко не зможуть обійняти посаду міністра оборони України.

Про це сьогодні журналістам заявив народний депутат від фракцій «Наша Україна-Народна Самооборона» Анатолій Гриценко, передав кореспондент ГолосUA.

За словами депутата, Президент поки що не вніс подання на затвердження кандидатури міністра. /> «Гадаю, що це добре, що поки що Президент не вніс кандидатуру. Це питання часу. Кандидатури, які обговорюються (Р. Богатирьова, С. Кириченко — ред.), насправді, не мають шансів бути підтримані в парламенті. Якщо говорити про Кириченка, то генерал не може бути членом уряду. А якщо про Раїсу Богатирьову, то, думаю, нам вже досить переносити гінекологію в Міністерство оборони з апарату РНБО», — сказав він.

Як зазначив А. Гриценко, на цю посаду претендує ще й заступник екс-міністра оборони Ю. Єханурова Ігор Монтрезор. Проте ця людина, за словами А. Гриценка, насправді, «наскільки замішана у корупції, як і сам Ю.Єхануров, і саме він, насправді, відав всіма справами у відомстві».

«Шанс стати міністром оборони є у людини професійної, яка добре знає армію, а не так, як знав її Ю. Єхануров. У будь-якому разі таку кандидатуру треба попередньо обговорити з прем’єр-міністром і керівниками фракцій. Особисто я займати цю посаду при такому уряді і при такому Президентові не хочу», — зауважив депутат.

Він також наголосив, що у Президента зараз є набагато важливіша проблема, аніж призначення міністра оборони — підписання важливих законів.

«У Президента залишилося два дні, аби він підписав закон про покарання за хабарництво. Якщо він заветує закон, то покаже, що Президент України «кришує» корупцію. Думаю, це одне з останніх серйозних рішень, які він може прийняте на своїй посаді, і поки-що воно важливіше, ніж призначення міністра оборони», — переконаний А. Гриценко.

О. Каретникова

 

Читайте также по теме