ГолосUA
14:48 07/11/2008

Гриценко вважає економічну кризу часом для реформ

Голова парламентської комісії з питань національної безпеки та оборони Анатолій Гриценко вважає економічну кризу кращим часом для реформ.

Як повідомив кореспондент Голос.UA, про це він заявив сьогодні на прес-конференції.

«Якщо країна опинилася у кризовій ситуації, де буде практично всім боляче, давайте перехворіємо один раз», — закликав він.

Анатолій Гриценко зазначив, що крім пакету по стабілізації банків, потрібно прийняти інший пакет — із стимулювання економічного розвитку.

На думку посадовця, цей пакет повинен включати у себе жорсткі вимоги до роботи державної машини з реєстрації бізнесу, невтручання в бізнес, з відшкодування ПДВ, а також підвищення відповідальності державних чиновників, економічний стимул на кшталт зниження податків.

«Філософія повинна бути абсолютно іншою», — наголосив він і навів результати останніх соціологічних досліджень, за якими практично весь бізнес бачить єдиним виходом із кризи скорочення штату працівників у середньому на 15%. Це означає, говорить Анатолій Гриценко, що загалом 7% працюючих будуть звільнені.

Депутат зазначив, що не всі бізнесмени усвідомлюють глибину кризи. Більшість з них вважає, що їхні прибутки не зменшаться у порівнянні з минулим роком.

Посадовець розказав, що не поділяє оптимістичних поглядів представників бізнесу і закликав керівництво держави докласти всіх зусиль, аби якнайшвидше налагодити ситуацію. />  
«Я б не хотів давати чорних прогнозів, проте це реальні цифри. Цього можна уникнути, якщо держава працюватиме нормально», — наголосив він.

 

Читайте также по теме