ГолосUA
06:10 06/08/2010

Гривні прогнозують посилення позицій

Українська державна валюта має всі підстави для зміцнення своїх позицій.

Про це повідомив виконуючий обов’язки міністра фінансів України 2009 – 2010 років Ігор Уманський в ефірі «5 каналу», передав кореспондент ГолосUA.

«Підстави для зміцнення гривні є. Більше того, ми бачимо, що останнім часом Національний банк постійно виходить на міжбанківський ринок і підтримує курс долара – скуповує його надлишки. Тобто є всі тенденції зараз для укріплення саме гривні і зараз загроз знецінення гривні на ринку немає», — запевнив він.

Водночас, він спрогнозував, що НБУ в період досить низької ділової активності не піде на зміцнення курсу гривні відносно іноземних валют. «Невідомо ще, як ми переживемо цю спеку, який буде врожай, який буде ціновий коридор на хліб, на борошно, тому зараз певну межу додаткової стабільності треба утримувати і зберегти», — зазначив І. Уманський.

При цьому екс-урядовець запевнив, що жодних політичних чинників для знецінення гривні немає. «Я не бачу жодних політичних чинників, які могли б цієї осені якось особливо негативно вплинути, як на валютний ринок, так і на економічну ситуацію в цілому», — резюмував фінансист.

А. Береза />  

Читайте также по теме