ГолосUA
14:36 18/08/2010

Громадські організації стверджують, що в Новосовицькому інтернаті відбувались убивства підопічних

Представники громадських організацій стверджують, що в Новосовицькому інтернаті Одеської області були викриті убивства підопічних.

Про це сказав голова ВГО “Комітет по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією” Олексій Косарєв на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

За його словами, в Новосовицькому інтернаті скоєно вбивство, про яке організації стало відомо з телефонного дзвінка одного з пацієнтів. “В Новосовицькому інтернаті Одеської області сталось вбивство, а директор і головний лікар гуляють на свободі, хоча вони є співучасниками. Ми вже були в цьому інтернаті і дали пацієнтам мобільні телефони, щоб ті могли тримати з нами зв’язок. І вночі 11 серпня мені зателефонував один з пацієнтів і сказав, що в інтернаті сталось вбивство”, — сказав він.

О. Косарєв зауважив, що після допиту персоналу вдалось з’ясувати, що одного з пацієнтів забили до смерті та вранці поховали на цвинтарі без жодних на це документів.

“Ми провели розлідування і передали всю інформацію в прокуратуру, де було порушено кримінальну справу за фактом вбивства. Але затримано тільки одного санітара, який забив пацієнта до смерті, а директор інтернату та головний лікар, що ставили діагноз загиблому “серцевий напад” та давали розпорядження поховати його, нині перебувають на робочих місцях. Їх навіть не звільнили”, — сказав він. />  
О. Косарєв обурився з приводу того, що до місцевої міліції неоднаразово надходили скарги про те, що в інтернаті підопічних утримують в нелюдських умовах, залякують, б`ють.
“Справа дійшла до вбивств і вочевидь це не єдиний випадок, бо коли ми побували на полі, де закопали труп, то виявили там ще три вириті ями, незрозуміло для кого. Факт смерті у цьому закладі просто не фіксувався. Більше того, всі ці підопічні отримують пенсіїв в розмірі 600 гривень, проте, при спілкуванні з ними ми виявили, що насправді вони отримують на руки лише 20%, а решта йде нібито на утримання інтернату”, — сказав він.

Також громадський діяч розповів про випадки нелюдського поводження з підопічними у цьому закладі та умови утримання. “Все це ми зафіксували на відео і переглядаючи його у здорової людини волосся встає дибки, дивно, що досі не було виявлено жодного факту”, — підсумував він.

О. Каретнікова
 

Читайте также по теме