ГолосUA
08:34 11/06/2010

Громадські організації виступають за підтримку заборони на знищення парків в столиці

Захистити столицю від безконтрольної забудови та знищення зелених зон здатен тільки мораторій на вирубку зедених насаджень.

Про це головний координатор громадянської кампанії «Форум порятунку Києва» Віталій Черняховський заявив в коментарі ГолосUA.

За його словами, «захист зелених зон по всій країні повинен початися з їх захисту на місцевих рівнях».

«Ми, взагалі, за заборону нового будівництва в столиці, але на даний момент потрібно хоча б підтримати законопрокт Юрія Костенка та Івана Зайця про мораторій на знищення зелених насаджень в Києві терміном на п’ять років. Буде добре, якщо така ініціатива приживеться в Харкові, де ситуація зовсім критична, адже знищенню підлягає найбільший міський парк, і, безумовно, в Києві, який через варварську забудову вже втратив статус «зеленої столиці», а потім вже і по всій країні», – підкреслив В.Черняховський.

За його словами, українські міста «сьогодні, як ніколи потребують захисту та порятунку».

«Ущільнююча забудова, вирубка зелених насаджень перетворюють наші міста на душогубки, а життя городян – на суще пекло. Отруєне вихлопними газами повітря, забруднені фекаліями, промисловими і побутовими відходами річки і озера, погана якість питної води, захаращені автомобілями і кіосками тротуари – це сьогоднішні невеселі реалії і Києва, й інших мегаполісів. Потрібно зупинити деградацію міст будь-яким шляхом», – наголосив він.

Нагадаємо, законопроект № 2393 за авторства народних депутатів Івана Зайця та Юрія Костенка, 31 березня 2010 року був прийнятий у першому читанні. Законопроектом пропонується ввести мораторій строком на 5 років на видалення зелених насаджень на наступних об’єктах благоустрою зеленого господарства м. Києва: у скверах, ботанічних садах, парках, лісопарках, рекреаційних зонах, міських лісах, приміській зеленій зоні; в урочищах зі стрімкими схилами; у зелених насадженнях прибудинкової території; у берегозахисних ділянках та водоохоронних зонах; на островах р. Дніпро в межах території м. Києва.

А. Береза />  

Читайте также по теме