ГолосUA
16:58 05/07/2010

Громадські організації виступили за дострокове переобрання київського мера

«Форум порятунку Києва» ініціює проведення дострокових виборів київського міського голови.

Про це головний координатор громадської кампанії Віталій Черняховський заявив в ексклюзивному коментарі кореспонденту ГолосUA.

За його словами, «ситуація в столиці є нестерпною та потребує кардинальних змін».

«Ми, безумовно, пам’ятаємо, що дострокові вибори у столиці відбулися лише в травні 2008 року, але є механізм — стаття 78 та 79 Закону України про місцеве самоврядування, яка дозволяє нам через Верховну Раду ініціювати питання про позачергові вибори київського міського голови та депутатів київської міської ради. Є політики, які готові нас підтримати і, сподіваюсь, вже цього тижня це питання буде винесено у сесійну залу», — наголосив громадський діяч.

На думку В. Черняховського, це підтримка законопроекту про дострокове припинення повноважень діючого столичного мера стане «лакмусовим папірцем» для політиків.

«Відразу стане зрозуміло, як і хто ставиться до киян. Якщо політики люблять киян, то повинні призначити вибори, якщо ненавидять і, хочуть, як сказав Михайло Чечетов (Партія регіонів – ред.), щоб ми випили цю чашу до дна, то відмова підтримати дострокові вибори у столиці стане ще одним вагомим підтвердженням цьому і приводом замислитись для жителів столиці», — підкреслив він.

Водночас, координатор ФПК зізнався, що громадянська кампанія не розраховує на те, що відповідна ініціатива знайде необхідну підтримку у парламенті.

 «Навряд чи для цього знайдуться голоси, але нашою метою є підняти це питання, розв’язати дискусію з цього приводу і не дозволити політикам взагалі забалакати тему місцевих виборів. А конкретно щодо молодої команди Черновецького, то «Форум порятунку Києва» послідовно добиватиметься проведення дострокових виборів київського мера, тому, якщо не цього разу, то іншого», — запевнив В. Черняховський.

А. Береза />  

Читайте также по теме