ГолосUA
09:08 27/07/2010

Гроші від підвищення цін на газ підуть на сплату боргу «РосУкрЕнерго» — Власенко (додано ГОЛОС)

Кошти, сплачені населенням за збільшеними тарифами на газ, підуть на сплату НАК «Нафтогазом» боргу перед «РосУкрЕнерго».

Про це сказав народний депутат від БЮТ Сергій Власенко на прес-конференції в Києві, передав кореспондент ГолосUA.

ГОЛОС />
«Жодних підстав робити це (підвищувати ціни) не було. Жодних політичних та соціальних. Чому це було зроблено — абсолютно не зрозуміло. Окрім однієї ситуації. Я вважаю, що ці гроші влада, скоріш за все, направить на розрахунок з «РосУкрЕнерго». Оце єдина логічна підстава, яку я особисто вбачаю в підвищені цих тарифів», — сказав нардеп.

При цьому він назвав нелогічним пояснення міністра палива та енергетики щодо підвищення вартості природного газу, яке влада пояснює нестачею газу власного видобутку для забезпечення потреб населення.

«Наскільки мені відомо, газу власного видобутку абсолютно вистачає на забезпечення внутрішніх потреб країни. Так було завжди. Всі вісімнадцять років незалежності України. До речі ще тільки минулого тижня «Нафтогаз» відрапортував про те, що вони відкрили нове родовище у Львівській області загальним обсягом близько трьохсот мільйонів кубічних метрів природного газу. Тобто на цьому фоні позиція міністра Бойка є алогічно», — наголосив він.

Нагадаємо, з першого серпня тарифи на опалення зростуть на 50%

А.Береза

 

Читайте также по теме