ГолосUA
06:42 27/09/2010

Група “Приват” купила четверту українську авіакомпанію

«Роза Ветров» стала четвертою вітчизняної авіакомпанією, яка перейшла під контроль структур Ігоря Коломойського.

Тепер частка ринку авіаперевезень, займана «Приватом», виросла до 60%.

У авіакомпанії Windrose («Роза Ветров») змінився власник. Головний акціонер і гендиректор компанії Володимир Каменчук продав свій пакет акцій. Факт зміни власника в «Розе Ветров» підтверджують. «Так, у нас відбулася зміна власників», — повідомили в прес-службі компанії. Проте подробиць угоди — суму й ім’я покупця — там не розголошують. За інформацією джерел, покупцями авіакомпанії є структури, близькі до групи «Приват» Ігоря Коломойського.

Про це також свідчить політика, якої останнім часом дотримується «Роза Ветров». Зокрема компанія активно розвиває співпрацю з іншими підконтрольними «Привату» авіакомпаніями: «АероСвіт», «Донбасаеро» і «Дніпроавіа». Між перевізниками ще в минулому році було укладено interline-угоду, що дозволяє його учасникам продавати перевезення за маршрутами своїх партнерів.

Починаючи з минулого року «Роза Ветров» та авіакомпанії, підконтрольні «Привату», розвивали свою співпрацю ударними темпами.

Авіаційна компанія WINDROSE («Роза Ветров») була заснована 28-го жовтня 2003 року.

Сьогодні авіакомпанія WINDROSE виконує програму регулярних рейсів з міст України — Києва та Львова, а також продовжує здійснювати міжнародні туристичні перевезення практично з усіх регіонів України. У планах компанії — відкриття низки нових регулярних напрямків і розширення маршрутної мережі.

WINDROSE першою в Україні почала експлуатувати на своїх лініях лайнери нового покоління — Boeing 737-800. Зараз парк авіакомпанії складається з двох MD-82 і двох Embraer-195.

За матеріалами: Дело

 

Читайте также по теме
ГолосUA
16:17 07/02/2023

Принадлежавшие украинскому бизнесмену акции Криворожского железорудного комбината (КЖРК) сменили владельца, утверждает издание NV...