ГолосUA
09:12 11/05/2009

Грузія «безповоротно» вийшла з СНД

Грузія «безповоротно вийшла з СНД», і наразі її «природнім партнером» є Євросоюз, заявив президент Грузії Михаїл Саакашвілі у зв’язку з приєднанням до програми ЄС «Східне партнерство».

Як написала Газета.ru, за словами Саакашвілі, участь в цій програмі дає «угоду про вільну торгівлю зі всіма країнами ЄС, полегшення візового режиму, який вже мають росіяни». Крім того, на території Грузії будуть здійснюватися всі інфраструктурні проекти Європейського Союзу, зазначив грузинський президент.

«Вже зараз ми будуємо дороги і деякі інші інфраструктурні проекти на гроші Європи і Сполучених Штатів, на декілька мільярдів доларів», — сказав він. З іншого боку, відзначив Саакашвілі, Грузія зберігає двохсторонні зв’язки за всіма країнами СНД, які хочуть ці зв’язки зберігти. За його словами, на даному етапі йдеться про всі країни, «крім Росії». «Можливо, в майбутньому і це зміниться на краще», — додав президент Грузії.

Натомість міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров поспівчував Грузії через її вихід з СНД.  /> «Ніяких наслідків виходу Грузії з СНД бути не повинно, – наголосив пан Лавров. – Напевно, можна поспівчувати Тбілісі. Адже від участі в СНД виграють усі держави. Хоча останніми роками участь Грузії у Співдружності була спрямована лише на ерозію організації», — зазначив він.  

 

Читайте также по теме