ГолосUA
14:37 10/04/2009

Грузія побоюється агресії російських кораблів із Севастополя

Глава МЗС Грузії Григол Вашадзе побоюється «чергової агресії» з боку Росії.

Міністр заявив у п’ятницю журналістам, що, за наявною в нього інформацією, «три десантних кораблі вийшли з Севастополя в напрямку Абхазії, і ще три десантних кораблі готуються до виходу», передав «Інтерфакс».

За його словами, у Тбілісі стривожені тим, що «зростає російський військовий контингент на окупованих територіях, особливо в Гальському районі».

Глава МЗС підкреслив, що грузинська сторона стурбована подібними діями з боку Росії, і «це знову підтверджує наші побоювання, що Росія ні хвилини не задумувалася про припинення агресії проти Грузії».

У свою чергу, держміністр Грузії з питань реінтеграції Темур Якобашвілі заявив журналістам, що «Росія чекає розвитку ситуації в Грузії». На його думку, якщо ситуація усередині Грузії дестабілізується, «Росія може скористатися цим».

Як повідомили експерти з військово-морської проблематики, наближені до командування ВМС України, дійсно три російських кораблі вийшли із Севастополя. Ще мають вийти три ракетних катери, передала «Українська правда» .

За словами експерта, офіційно було повідомлено, що кораблі вийшли на планові навчання.

У той же час, співрозмовник повідомив, що днями грузинська берегова охорона затримала російське комерційне транспортне судно.

 

Читайте также по теме