ГолосUA
09:09 08/01/2010

Грузія та Росія поновлюють авіасполучення на три дні

Грузинська авіакомпанія Airzena-Georgian Airways сьогодні здійснить перший за півтора роки авіарейс за маршрутом Тбілісі-Москва.

Як повідомила прес-служба міністерства транспорту Російської Федерації, авіасполучення між Грузією та Росією поки що поновлюється на три дні: авіаційна адміністрація дала дозволи на виконання рейсів Тбілісі-Москва-Тбілісі на 8-10 січня та Тбілісі-Санкт-Петербург-Тбілісі на 9 та 10 січня. Натомість, Airzena заявила, що через відсутність попиту на польоти до Санкт-Петербурга здійснить тільки три чартерних рейси до російської столиці.

Нагадаємо, регулярне авіасполучення між Грузією та Росією було припинено у жовтні 2006 року – після різкого погіршення відносин між Москвою та Тбілісі. У березні 2008 року прямі рейси поновили, однак остаточно скасували у серпні 2008-го: одразу після початку військових дій у Південній Осетії мінтранс РФ заявив про припинення польотів з 00 годин 9 серпня.

Як повідомили кореспонденту ГолосUA у московському аеропорту «Домодєдово», орієнтовний час прибуття літака авіакомпанії Airzena за маршрутом Тбілісі-Москва – 13 год. 05 хв. За московським часом (12.05 за Києвом).

Д. Кляхін

 

Читайте также по теме